Vino y Cocina Español

Proef Valencia!

Jij als culinaire liefhebber kent het Spaanse Valencia natuurlijk van de authentieke tapas en de Agua de Valencia. Maar deze stad, waar je met 300 dagen zon per jaar doorlopend buiten kunt genieten van het stads- en strandleven, heeft nog veel meer te bieden! Valencia is één van de culinaire hoofdsteden van Spanje met een rijk aanbod aan lokale gastronomie. Ga met ons mee en laat je onderdompelen tijdens deze 5-daagse culinaire trip om deze mooie stad ècht te proeven.

Proef Valencia!

Voor het verblijf van 4 nachten hebben we een prachtig hotel geboekt op loopafstand van het historisch centrum van Valencia. Vervolgens hebben we het volgende programma voor u samengesteld:

Dag 1: Welkom!

Na aankomst in het hotel word je om 19.00 uur door ons ontvangen met een welkomstcocktail. 
Er is gelegenheid om kennis te maken met de andere deelnemers en we nemen het programma voor de komende dagen nog even met jullie door. 
Rond 20.30 uur vertrekken we gezamenlijk naar een restaurant voor een typisch Valenciaans diner zodat we direct helemaal in de Spaanse sferen komen voor de komende dagen.

Dag 2: Stadswandeling & koken

Na het ontbijt worden we om 9.00 uur opgehaald door een (Nederlandstalige) gids voor een wandeling en bezoek aan het historisch centrum. Natuurlijk zien we de kathedraal aan de Plaza de la Reina maar komen we vooral op die bijzondere plekjes die niet in de reisgidsen te vinden zijn! Onderweg proeven we natuurlijk het lokale drankje Horchata met fartons.
Om 12.30 uur vertrekken we naar de Algirós Markt. Iedereen kent de Mercado Central maar de markt in Algirós wordt vooral bezocht door de lokale inwoners. Er wordt hier een breed scala aan groenten en fruit verkocht van lokale boerderijen. De visverkopers verkopen enkele van de meest verse zeevruchten in de stad en de slagers hebben een uitstekende selectie vlees. We krijgen hier uitleg over de producten en het enorme aanbod en gaan inkopen doen voor de aansluitende kookworkshop in een heuse kookschool. Onder begeleiding van een Spaanse kok gaan we zelf aan de slag met enkele traditionele recepten uit Valencia zoals Fideua, een Spaans gerecht dat op dezelfde wijze wordt bereid als een paella, de typische Spaanse omelet en het onweerstaanbare biscuitgebak ‘coca de llanda’. Uiteraard eindigt de workshop met onze zelf bereidde lunch.
Rond 17.30 zijn we weer terug bij het hotel en is de avond vrij om door de stad te dwalen en nog wat tapas te proeven.

Dag 3: Architectuur & Paella!

Na het ontbijt vertrekken we om 10.15 uur naar Ciudad de las Artes y las Ciencias, een indrukwekkend complex en erg fotogeniek met alle kunstobjecten, lijnen, schaduwen. Aansluitend zetten we onze tour voort naar National Park Albufera waar de rijstcultuur ten volle zichtbaar wordt. Hier is de paella uitgevonden!
Met een traditionele boot varen we naar El Tancat waar we na aankomst onder het genot van een drankje genieten van de omgeving en een kookshow waarbij de echte paella voor ons wordt gemaakt. Zelf helpen de paella bereiden mag maar is niet verplicht. Vanzelfsprekend gaan we hier zelf de lunch gebruiken: paella!
Rond 17.00 uur zijn we terug in de stad en is de avond vrij te besteden. 

Dag 4: Wijn & Spijs!

Na het ontbijt vertrekken we om 9.30 voor een dagtour naar het ‘’Toscane van Valencia’’
We brengen een bezoek aan ‘Celler del Roure’, een bekend wijnhuis in Mogente. Celler del Roure is zonder meer de pionier en topwijnmaker van de appellatie Valencia. Voorheen vooral bekend voor bulkwijnen, heeft deze regio zich onder zijn invloed opgewerkt tot een van Spanjes meest interessante regio's, met recuperatie van vergeten druivensoorten, zoals Mando in het rood en Verdil in het wit. Maar vooral het gebruik van amfora's is door hem terug op de wijnkaart gezet. U krijgt een rondleiding door de kelders en uiteraard volgt een wijnproeverij van enkele wijnen vergezeld van een traditionele ’Rosquilleta’ van de plaatselijke bakkerij. Hierna vervolgen we de tour naar ‘Finca Pitxo’, een schitterend gelegen restaurant met een grote tuin, bij mooi weer lunchen we uiteraard buiten en geniet u van een uitgebreide lunch. Eind van de middag gaan we terug naar het hotel in Valencia waar u even vrije tijd heeft. Om 20.30 uur vertrekken voor ons laatste diner naar restaurant Casa Montaῆa.

Dag 5: Weer naar huis

Na het ontbijt en uitchecken in het hotel is het tijd om te vertrekken naar de luchthaven voor uw vlucht. (afhankelijk van tijdstip retourvlucht) 

Het programma is inclusief 4 nachten verblijf hotel Eurostar Rey Don Jaime **** incl. ontbijt en lunch op dag 2, 3 en 4, diner op de eerste en laatste avond. Tijdens de lunches en diners zijn wijn, bier, fris en water inbegrepen. Wij verzorgen tevens het vervoer naar de diverse activiteiten. Houdt u er rekening mee dat we een aantal delen uit het programma lopend doen.


Prijs is € 995,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer (toeslag 1 persoonskamer is € 250,-)


Voor boekingen en informatie : info@vinoycocinaespanol.nl

Programma onder voorbehoud van wijziging.